Auto delovi

Auto delove možemo grubo podeliti u više kategorija. Svaka kategorija ima određene specifičnosti, koje je, po našem mišljenju, veoma važno uzeti u obzir pri nabavci.

Motorna grupa

U ovoj kategoriji, najbitnije je nabaviti auto delove brendova sa dugom tradicijom u izradi istih. Tu spadaju brendovi kao što su Mahle, Kolben-Šmit, Goetze, Payen, NPR Europe, King, Glyco itd. Izbor je na taj način potpuno siguran, s obzirom da je u pitanju jedan od dva najbitnija elementa vašeg vozila – POGONSKI AGREGAT ( pored KAROSERIJE ).

Vešanje i trap

Ova kategorija je doživela najviše promena u zadnjih 20-ak godina. Pored već tradicionalno poznatih evropskih i japanskih brendova, pojavio se veliki broj privatnih brendova, odn. brendova koje promovišu najveće evropske veleprodaje kao kućne. Njihov kvalitet je uglavnom nepoznanica za većinu kupaca, te je zbog toga najbitnije da se vodite preporukama prodavca preko kojeg nabavljate delove. Sasvim je logično da će vam oni preporučiti nešto što će vam po cenovnom rangu biti dostupno, a da kvalitet za tu cenu bude maksimalan.

Karoserija i rasveta

U ovoj kategoriji auto delova odavno su se izdvojili ozbiljni i manje ozbiljni proizvođači. Kada spominjemo ozbiljne, tu uglavnom prednjaće taiwanski, kada je karoserija u pitanju, kao i neki evropski, naročito u segmentu rasvete. Tu spadaju Tong Yang, TYC, Depo, Eurovision, Valeo, Hella itd. U poslednjih desetak godina, pojavili su se i neki novi brendovi, uglavnom iz Turske i Kine, koji takođe imaju zadovoljavajući kvalitet, uz manju prodajnu cenu.

Električni i elektronski delovi

Ovo je možda i najosetljivija grupa proizvoda. S obzirom da većina auto delova iz ove grupe nikad ne funkcioniše sama za sebe, već u sprezi sa drugim delovima, često se stiče pogrešan utisak da neki brendovi nisu dovoljno kvalitetni. To iz razloga što je večina proizvodnje ovih artikala prebačena u azijske zemlje, Kinu, Taiwan, Indoneziju i Maleziju. Zato i većina prodavaca daje kratku garanciju, pod posebnim uslovima ili čak nikakvu.

Paleta rezervnih delova za motorna vozila koje nudimo je uglavnom iz proizvodnog programa renomiranih proizvođača, ali zbog konkurentnosti cena, često smo u mogućnosti da ponudimo neke brendove koji nisu toliko poznati velikom broju naših klijenata. Ipak, to su proizvodi koji su dugo u našoj ponudi i koji su se svojim kvalitetom dokazali nebrojeno puta, te ih stoga nudimo sa punim poverenjem.

Ukoliko u svom voznom parku imate vozilo(a) EVROPSKE ili AZIJSKE proizvodnje i zainteresovani ste za saradnju, možete nas kontaktirati putem našeg sajta ili putem mobilnog telefona.

Raznovrsnost auto delova koje imamo u ponudi je izuzetno velika.

Tu spadaju:

 • Delovi motorne grupe (klipovi,karike,leteći i ležeći ležajevi,ventili,vođice,zaptivači)
 • Nosači motora i menjača
 • Razvod paljenja motora (zupčasti remen,španeri i klizači,setovi lanaca) i razvod alternatora (PK kaiševi i njihovi španeri)
 • Sistem prenosa snage ( lamele i korpe kvačila tj. potisne ploče ), mehanički i hidraulični druk lageri, fiksni i plivajući zamajci, kao i hidraulični delovi – pomoćni i glavni cilindri kvačila
 • Transmisija ( homokinetički zglobovi i njihove manžetne,zglobovi do menjača i komplet poluosovine), krstovi kardana
 • Delovi trapa (viljuške,kugle,silen blokovi,linkovi i gume balans štangle ),vešanja i amortizovanja ( amortizeri,opruge,šolje amortizera)
 • Delovi sistema za upravljanje: kompletne letve volana, kao i prateći delovi ( krajevi spona, šipke letve volana, manžetne letve, krstovi letve volana)
 • Delovi kočionog sistema ( pločice,paknovi, kočioni diskovi i doboši, kočioni cilindri i setovi gumica za njihovu reparaciju)
 • Sistem za napajanje i distribuciju gorivom (pumpe za gorivo – posebno i u kompletu sa indikatorom nivoa goriva, rezervoari, ulošci dizni i komplet dizne), klapne gasa
 • Senzori pritska goriva, MAP senzori, senzori nivoa ulja u karteru, senzori pritiska ulja, lambda sonde
 • Filteri ulja, filteri vazduha, filteri goriva
 • Remenice radilice i alternatora, varijatori
 • Delovi rashladnog sistema motora i kabine:pumpe za vodu, termostati, hladnjaci, izmenjivači toplote u kabini- hladnjaci kabine, intercooler-i, termoprekidači, termodavači,ventilatori hladnjaka motora i ventilatori kabine
 • Električni sistem vozila ( indikatori razni, bobine, svećice, kablovi za svećice, reostati, delovi alternatora i anlasera, itd)
 • Delovi karoserije i svetlosna oprema ( haube, krila, vezni limovi, prednji i zadnji branici i njihovi delovi, farovi, migavci, štop svetla itd.)
 • Dodatna oprema (metlice brisača, nosači metlica brisača prednji i zadnji, kompleti prednjih i zadnjih brisača sa specifičnim kačenjem i specijalnih dužina, čepovi rezervoara sa i bez ključa).